Concertagenda

Vierkoren-project 75 jaar Slag om de Schelde
september-november 2019

Zaterdag 21 september 2019 20.00 uur
Regio Zeeuws-Vlaanderen: Breskens in de SOW Kerk aan de Dorpsstraat op zaterdag 21 september 2019 om 20.00 uur, gekoppeld aan de herdenking van het bombardement op Breskens op 11 september 1944
Het Zwinkoor (Sluis/Cadzand) samen met het Zeeuws Concertkoor; totaal 90
Muzikaal ensemble van de Holland Orkest Combinatie, inclusief uitgebreid slagwerk, Jos Vogel (orgel) en Jacco Lamfers (piano)
Helena van Heel - mezzosopraan, Akam Hoessein - muezzin/oproeper tot gebed
Programma: The Armed Man van Karl Jenkins
Kaarten: www. zwinkoor.nl, VVV Breskens & Sluis, Ledeltheater Oostburg

Zaterdag 26 oktober 2019 19.30 uur
Regio Bevelanden: Goes in de Grote of St. Magdalenakerk op zaterdagavond 26 oktober 2019, gekoppeld aan de Slag om de Sloedam en de bevrijding van de Bevelanden
Het Vocaal Ensemble Cantare (Goes) aangevuld met projectzangers; totaal circa 60
Kinderkoor Hemelsblauw en Bach Got Talent kinderkoor
Kamerorkest van de Holland Orkest Combinatie, inclusief uitgebreid slagwerk
Helena van Heel - mezzosopraan, Dave ten Kate - countertenor, Akam Hoessein - muezzin/oproeper tot gebed
Dirigent: Pim Overduin
Programma: The Armed Man van Karl Jenkins, Lux Aeterna van Edward Elgar, Chichester Psalms van Leonard Bernstein. En ter afsluiting: Somewhere, uit de West Side Story, ook van Leonard Bernstein.
Kaarten: www.cantaregoes.nl

Zondagmiddag 27 oktober 2019
Regio Brabantse Wal: Bergen op Zoom in de St. Gertrudiskerk op zondagmiddag 27 oktober 2019, gekoppeld aan de bevrijding van Bergen op Zoom
Hét Concertkoor Bergen op Zoom  en het koor van het Charkov City Theater, solisten
Orkest van het Charkov City Theater
Dirigent: André Telderman
Programma: oratorium Annelies - over het leven van Anne Frank - en Requiem van  James Whitbourn
Kaarten: € 35,00 (1e rang) en € 27,00 (2e rang).
Voor info en kaarten: www.hetconcertkoor.nl

Vrijdag 1 november 20.00 uur en zaterdag 2 november 2019 19.30 uur
Walcheren: Vlissingen in de Sint Jacobskerk op vrijdag 1 november 2019 om 20.00 uur en op zaterdag 2 november 2019 om 19.30 uur, gekoppeld aan de bevrijding van Vlissingen en Walcheren.

Programma vrijdag 1 november (20.00 uur):
- vóór de pauze: 1 november 1944 - films, verhalen, muziek (o.a. werken van Arvo Pärt, Henri Purcell en De Hobbyïsten)
- na de pauze: The Armed Man van Karl Jenkins
Uitvoerenden:
Helena van Heel (mezzosopraan), Akam Hoessein (muezzin), Jacco Lamfers (piano), Jos Vogel (orgel), intrumentaal ensemble van de Holland Orkest Combinatie met uitgebreid slagwerk, Zeeuws Concertkoor (in grote bezetting), De Hobbyïsten, bestaande uit Kevin & Donald (rap), Jaimy (basgitaar) en Daniel (drums).
Dirigent: Pim Overduin
Kaarten concert vrijdag 1 november: € 12,50 via www.vlissingse-oratoriumvereniging.nl; voor jeugd t/m 18 jaar en studenten € 7,50 uitsluitend op de avond van het concert aan de kassa van de kerk. Er zijn voor dit concert geen gereserveerde plaatsen. Alle plaatsen zijn vrij. Kaarten à € 12,50 verkrijgbaar vanaf 1 augustus via de website. Zie de homepage. En vanaf 1 oktober bij boekhandel 't Spui aan de Oude Markt te Vlissingen.

Programma zaterdag 2 november (19.30 uur):
- vóór de pauze: The Armed Man van Karl Jenkins
- na de pauze: Chichester Psalms van Leonard Bernstein, finale uit de opera Candide ook van Leoinard Bernstein
Uitvoerenden:
Helena van Heel (mezzosopraan), Dave ten Kate (countertenor), Akam Hoessein (muezzin), Luuc Smit (chazan), Jos Vogel (carillon & grote klokken van de Sint Jacobskerk), Holland Symfonie Orkest (in grote bezetting), Zeeuws Concertkoor (in grote bezetting), kinderkoren Hemelsblauw en Bach Got Talent.
Dirigent: Pim Overduin.
Kaarten concert zaterdag 2 november: UITVERKOCHT

En verder:

Zaterdag 21 december 2019, 14.00 en 16.00 uur: familie-kerstmatinee

Sint Jacobskerk Vlissingen

Zaterdag 21 maart 2020 20.00 uur: concert in samenwerking met de brassband Excelsior uit Kloetinge (o.a. werken van John Rutter)

Hervormde Kerk Kapelle

Zaterdag 9 mei 2020 13.00 – 17.30 uur: Vier koren – één toren

Korenmiddag in de Sint Jacobskerk Vlissingen

Medewerking verlenen o.a.:

- koor A58 o.l.v. Rob van der Meule

- de Christelijke Oratorium Vereniging Te Deum Laudamus Kapelle o.l.v. Pim Overduin

- de Christelijke Oratorium Vereniging Goes o.l.v. Aleida Post

- het Zeeuws Concertkoor o.l.v. Pim Overduin

- brassband Excelsior uit Kloetinge o.l.v. Joeri Van hove

- Jos Vogel, orgel

Vrijdag 18 december 2020 20.00 uur:

Groot Rutter-concert, ter gelegenheid van John Rutter’s 75e verjaardag

met medewerking van de koorschool van de kathedrale St. Bavo in Haarlem, Lauren Armishaw (sopraan) en Robbert Muuse (bariton),

het Holland Symfonie Orkest en Jos Vogel, orgel

Sint Jacobskerk Vlissingen

Op het programma o.a.: Gloria, Mass of the Children, Magnificat, Te Deum en carols inclusief community singing

1946 – 2021 75 jaar Vlissingse Oratorium Vereniging

Zaterdag 20 maart 2021 19.00 uur: Johann-Sebastian Bach  - Matthäus-Passion

Sint Jacobskerk Vlissingen

en vele andere jubileumconcerten die nog in voorbereiding zijn.