Concertagenda

1946 - 2021 75 jaar Vlissingse Oratorium Vereniging
Vanaf nu gaan we verder onder de naam Zeeuws Concertkoor, waarbij wij blijven vermelden dat het Zeeuws Concertkoor een initiatief is van de Vlissingse Oratorium

Zaterdag 11 december 2021, 19.00 uur Sint Jacobskerk in Vlissingen: 75th Birthday John Rutter - 75 jaar VOV

Groot Rutter-concert, ter gelegenheid van John Rutter’s 75e verjaardag (in 2020: uitgesteld vanwege corona) en 75 jaar VOV (1946 - 2021)

Uitvoerenden: koorschool van de kathedrale St. Bavo in Haarlem, Zeeuws Concertkoor, Dordrechts Kamerorkest, Jos Vogel (orgel).

De solisten zijn helaas (anno juli 2021) nog niet bekend.

Dirigent: Pim Overduin

Op het programma o.a.: Gloria, Mass of the Children, Magnificat, Te Deum en carols inclusief community singing

De kaartverkoop start in oktober 2021.

Passie in Veere: Goede Vrijdag 15 april 2022 10.00 en 15.00 uur – Grote Kerk

Samen met de Primasscholengroep Walcheren / Noord-Beveland organiseert het Zeeuws Concertkoor ‘s-ochtends een kinder-Matthäus, met verteller en solisten. Het koor zingt daarbij koren en koralen uit de Matthäus-Passion. De kinderen zingen mee.

’s-Middags brengt het Zeeuws Concertkoor, samen met solisten en instrumentalisten, Jos Vogel – orgel, brassband Excelsior Kloetinge en het bewegingstheater van Christie Rosseel een gedramatiseerde Matthäus-Passion: de Weg naar het Kruis / Via Crucis.

Dirigent: Pim Overduin

De kaartverkoop middagprograma start in februari 2022.

Verdi – Messa da Requiem: 5 november 2022 – Evenementenhal Baskensburg in Vlissingen

Uitvoerenden: solisten, Zeeuws Concertkoor, Promenade Orkest, brassband Excelsior Kloetinge, bewegingstheater Christi Rosseel

Dirigent: Pim Overduin.

Eisinga – Requiem 1953 The Flood:  eind januari /begin februari 2023 – div. locaties

Samen met de KOV Middelburg organiseert het Zeeuws Concertkoor meerdere herdenkinsconcerten ter gelegenheid van 80 jaar Watersnoodramp.

Matthaüs-Passion: 25 maart 2023 – Sint Jacobskerk Vlissingen

Uitvoerenden: solisten, Zeeuws Concertkoor, Holland Symfonieorkest

Dirigent Pim Overduin.

Dvorak – Stabat Mater: 4 november 2023 – Sint Jacobskerk Vlissingen

Uitvoerenden: Zeeuws Concertkoor; solisten en orkest n.n.b.

Dirigent Pim Overduin